audreyholiday

Ghid de bune maniere la prima întâlnire

Ce se întâmplă cu bărbații noștri?! Au uitat să mai fie galanți și cuceritori?!

M-am simțit, cumva, ”nevoită” să-mi adun ideile legate de masculinitatea contemporană, de cavalerismul tehnologic, cu care ne confruntăm noi, femeile, care ne-am cam săturat de abordările total greșite a celor care ne curtează, și să scriu acest articol.

Cum să cucerești o domnișoară drăguță, independentă din toate punctele de vedere, cu casă, mașină, carieră și foarte mulți admiratori? Sau mai bine zis, cum să nu faci aceleași greșeli pe care mulți bărbați le fac?! Hai să vă zic eu cam cum stă treaba…

De ce sunt femeile puternice și frumoase singure?

Pentru că atunci când un tânăr domn le curtează ar trebui să știe exact unde țintește.

Este foarte ușor în era tehnologiei să cauți informații prețioase despre EA. Află ce-i place și ce nu, ce restaurante preferate are și invit-o la unul dintre localurile ei preferate, va fi impresionată că te-ai documentat. Ia-o de acasă!!! Indiferent că poate stai în alt oraș! O femeie ar pretenția să fie luată din fața casei, nu pentru că nu ar putea conduce mașina ei, sau nu pentru că nu își poate comanda un Uber, ci pentru că așteaptă să vadă cât ești de cavaler și că străbați traficul și mormanele de zăpadă ca să vii să o iei personal! Deschide-i ușa la mașina!!!! Daaaa, știu că probabil e foarte complicat să te dai jos din bolidul tău cu încălzire în scaune, să-i săruți mâna și să-i deschizi portiera… Dar, ia gândește-te tu la faptul că, femeia visurilor tale, aia pe care te-ai chinuit zile, săptămâni să o convingi să iasă cu tine la o cină, a petrecut minim o oră în fața oglinzii că să iți pice ție plombele când o vezi ieșind din casa… Da, femeia aia merită să-ți dai jos fundu` din mașină și să-i deschizi portiera, pentru că te-a ales pe tine și vrea să vadă că a făcut o alegere bună.

Etapa aceasta poate fi eliminatorie, cel puțin în cazul meu. Contează enorm, mai ales că, de cele mai multe ori, este primul contact fizic, și, știți și voi că prima impresie contează. Comandă tu vinul odată ajunși la restaurant, deschide tu subiecte interesante în timpul cinei, fă-o să zâmbească, povestește-i despre tine. Noi vrem să știm totul despre voi, dar încearcă să omiți faptul că ți-ai bătut joc de ultima iubită, că te-a plictisit cu dragostea ei și că ai înșelat-o cu secretara. Nu-i spune la prima întâlnire că ți-ai întreținut fosta iubită, că i-ai plătit vacanțe și mesele în oraș și că acum ai regrete… Serios?! Cam ce părere crezi că și-ar face femeia din fața ta, da, tot ea, cea minuntă pe care ți-ai dorit-o atât de mult timp în tăcere!?… Cam ce părere crezi că își va face EA despre tine, la auzul acestor mărturisiri?! Păi hai că-ți spun eu! O femeie ca ea, cam asta își dorește: să se simtă protejată de iubitul ei, să o surprindă cu lucruri frumoase, cu vacanțe, nu pentru că ea nu și le-ar permite, nu pentru că vrea să o întreții tu, ci pentru faptul că, o femeie cu cât e mai independentă, cu atât mai mult tânjește după protecția bărbatului ei!!! Înțelegeți asta odată!!! Nu o să-ți ceară niciodată bani pentru produse de înfrumusețare, pentru benzina mașinii ei sau pentru haine. Pentru toate astea, ea are, pentru că, repet, e femeia aia perfectă pentru care ”ai bălit” pe tastatura laptop-ului uitându-te la pozele ei din ultima vacanță sau la selfiul de azi de dimineață din mașină, ce crezi, a ei, cumpărată tot de ea!

Nu o pune pe ea să ceară nota, și nici nu te gândi să o lași să scoată portofelul din geantă! Fii cavaler!!! Fii Bărbat!!! Nu te uita la nota de plată astfel încât să vadă și ea cât ”te-a costat” toată distracția, și mai ales, nu o întreba cât bacșiș să-i lași ospătarului… Ce va înțelege ea, este că ești un zgârcit prost crescut, și automat se va gândi că nu va putea face casă cu un astfel de bărbat.

Am iubit cu adevărat un om care mi-a deschis portiera la mașină din prima zi, în a 18-a zi, după 2 ani, și chiar după 5. Este bărbatul care nu a intrat niciodată ca țăranul în casă fără să salute, fără să-mi zâmbească și, ce e poate cel mai important, nu a intrat niciodată în casa mea cu mâna în… buzunar! Și știți de ce?! Nu pentru că îmi lipsea ceva, nu pentru că încerca să mă cumpere cu o floare sau cu un kilogram de fructe, ci pentru că este Bărbat! Da, da, cu ”B” mare.

Cum să intri în casa femeii pe care o iubești fără o floare?!?! Nu contează că e ger, că a murit florăreasa de la colț sau că e criză financiară… Cum să intri în casa mamei ei, care apropo, abia aștepta să te cunoască, fără cel mai minunat buchet de flori?!?! Fără să lași o impresie fără cusur?!?! Cum?!

Dacă tendința societății este de întoarcere la o viață BIO, sănătoasă, dacă tot ne îndeamnă aștia la tv să ducem o viață mai sănătoasă, să bem lichide și să facem sport, tot pentru binele nostru, ar trebui să ne gândim foarte serios, să ne întoarcem și în perioada în care, să ai bun simț nu era ceva de apreciat, ci era o normalitate.

Nu toate femeile sunt impresionate de mașina ta cu mulți cai putere, pe care, apropo, știi și tu că ți-ai achiziționat-o ca o completare a ceva ce-ți lipsește! Nu toate femeile ajung la tine în pat pentru că ai masă la nu știu ce club de fițe. Însă, garantez faptul că, dacă nu arați ca Brad Pitt sau nu ai masa musculară a lui Stalone, dar ai farmecul și șarmul lui Hopkins, dacă mai și reușești să o faci să zâmbească în primele 5 minute, și nu încerci să o duci a doua zi la tine acasă, dacă îi demonstrezi că poate vedea în tine ce a văzut în tatăl ei, sau în filmele americane, ai toate șansele să te iubească într-o zi!

Trebuie să înțelegem cu toții că în marea aceasta de posibiltăți, de multitudinea de oferte existente pe piața sentimentală, ceea ce primează va fi întotdeauna educația, respectul și bunul simț! 

O femeie va fi întotdeauna cucerită cu ceea ce nu poate fi cumpărat! 

Dacă am învăța să ne oprim atunci când trebuie, dacă am aprecia ceea ce avem, dacă am respecta omul de lângă noi și nu ne-am gândi că poate nu avem tot, că poate se poate mai mult… dacă am putea face asta, am fi cu adevărat fericiți.

Cu toții avem un trecut și suficiente experiențe care ne-au făcut să fim ceea ce suntem astăzi! Hai să învățăm să ne aducem aminte în momentele de cumpănă ce ne-a determinat să fim cu omul de lângă noi. Când te enervează că e cicălitoare, când te sufocă cu iubirea ei adu-ți aminte ce te-a făcut să o inviți prima oară în oraș… zâmbește-i și bucură-te că a făcut-o!

 

Please follow and like us:
0